30
Januar
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

Green Key grønstempler Landal GreenParks

Alle ferieparker i Landal GreenParks Danmark har nu papir på deres bæredygtige fokus og indsats for klimaet. Det gør Landal GreenParks til den første Green Key certificerede ferieparkkæde i Danmark.

For et år siden fik Europas største ferieparkkæde, Landal GreenParks, debut i Danmark med åbningen af fem danske ferieparker. Med sig bragte kæden et stort fokus på bæredygtig drift, og som kvittering for det grønne arbejde, har parkerne løbende modtaget certifikater fra den internationale turismebranches miljømærke, Green Key. Et år efter åbningen i Danmark har alle fem ferieparker nu fået grønt stempel.

Dermed er Landal GreenParks den første Green Key certificerede ferieparkkæde i Danmark nogensinde.

”Vi arbejder fokuseret med grøn udvikling af parkerne og har gjort det fra første færd. Det er bekræftende, at vi så hurtigt har nået et af vores helt store miljømål og i fællesskab skabt resultater af international kaliber. Vi er glade for at kunne vise vores gæster, at de er med til at passe på miljøet, når de vælger at holde ferie i Landal GreenParks,” siger Kent Lodberg, der er Sales & Marketing Manager i Landal GreenParks Danmark.

I Danmark tæller kæden ferieparkerne Søhøjlandet, Seawest, Rønbjerg, Grønhøj Strand og Ebeltoft, der alle byder på aktiv familieferie i naturen. Green Key certifikaterne fungerer som gæsternes garanti for en stor miljøindsats, og selv om parkerne relativt hurtigt har reddet sig de internationale certifikater, skal der meget til at opnå den grønne garanti.

Green Key stiller blandt andet strenge krav til miljøområder som vand, energi, CSR og bæredygtig mad. Desuden forudsætter certifikaterne jævnlige kontrolbesøg og løbende dokumentation for at sikre, at forpligtelser og krav bliver overholdt.

Landal GreenParks er den første og eneste Green Key certificeret ferieparkkæde i Danmark – noget, der ifølge program manager i Green Key, Horesta, Mikal Holt Jensen, kan få positiv indflydelse på besøgstallene i Landal GreenParks.

”Undersøgelser viser, at flere og flere turister efterspørger miljømærkede produkter, og i nær fremtid vil miljømærkning blive en forudsætning. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt man er grøn, men om hvordan man er det. Og derfor er det en god investering i fremtiden, Landal GreenParks nu har foretaget og fortsat har fokus på at udvikle,” siger Mikal Holt Jensen.

I øjeblikket har Landal GreenParks gang i udrulningen af et nyt og grønnere restaurantkoncept, hvor regionale råvarer, økologi og bæredygtighed er hovedingredienser. Indtil nu er de grønne restauranter i drift i ferieparkerne Søhøjlandet og Seawest, og udrulningen fortsætter.

Desuden er det målet, at hele Landal GreenParks, der samlet tæller 86 ferieparker i Europa, er CO2-neutral i 2030.

 

Om Green Key:

Green Key er turismebranchens internationale miljømærke og findes i mere end 50 lande i hele verden. Ordningen startede i Danmark, men er nu turismens mest udbredte miljømærke. I Danmark er der tildelt Green Key til over 200 virksomheder fordelt på hoteller, vandrehjem, konference- og kursussteder, campingpladser, restauranter, idrætsanlæg og nu også ferieparker.