04
December
2018
|
14:17
Europe/Amsterdam

Grønne inspirationsferieboliger hos Landal Twenhaarsveld

I den hollandske feriepark Landal Twenhaarsveld (Holten, Overijssel) har to eksisterende ferieboliger fra 1985 fået en grøn make-over. Boligerne bruger således ikke længere naturgas men opvarmes med en varmepumpe, og madlavning foregår nu ved hjælp af induktion i stedet for gas. Desuden er tag og glas blevet isoleret, og der er placeret solceller på taget til at skabe grøn energi til husets forbrug. Husene er indrettet med genanvendte produkter og møbler, så de er bæredygtige fra inderst til yderst. De nye grønne ferieboliger blev åbnet - ikke med et rødt bånd, der blev klippet over, men med en ’bæredygtig dialog’, hvor kommunen, organisationer og leverandører deltog.

At fremme bæredygtig levevis i eksisterende hjem er det nye fælles mål for Landal GreenParks og den grønne energileverandør Greenchoice. Virksomhederne har siden begyndelsen af 2016 samarbejdet om at udvikle initiativer til at gøre Holland grønnere. Dette arbejde inkluderer blandt andet at inspirere flere mennesker til at tilegne sig en grønnere livsstil ved at vise dem, hvordan det er at bo i en bæredygtig bolig.

”Vi vil inspirere vores 2,8 millioner gæster til at prøve en bæredygtig levemåde, når de er på ferie og derfor har tid og overskud til det. Vi hører og læser meget om bæredygtighed, men hvad betyder det for din egen hverdag og omgivelser? I disse boliger tilbyder vi gæsterne muligheden for at opleve dette selv, så de efterfølgende kan begynde at inkludere bæredygtighed derhjemme,” siger Thomas Heerkens, administrerende direktør for Landal GreenParks.

Greenchoice tilstræber sig at gå fra at være energileverandør til også at være leverandør af energifaciliteter for alle slags brugere. Evert den Boer, administrerende direktør for Greenchoice, udtaler: ”Bæredygtig levevis kan starte med valget af en grøn energileverandør, men hvis det står til os, stopper det ikke her. Vi hjælper kunderne med selv at generere grøn elektricitet samt spare på deres energiforbrug. Vi vil inspirere folk ved at lade dem opleve, hvor komfortabel en bæredygtig bolig kan være. Vores samarbejde med Landal GreenParks passer fint ind i denne mission.”

”Hos Landal GreenParks stræber vi efter at skabe uforglemmelige ferier med en positiv indflydelse. Derfor gennemfører vi løbende grønne renoveringer af vores ferieboliger og parker. For eksempel er Landal De Reeuwijkse Plassen i Holland nu helt bæredygtig, mens der hos Landal Mont Royal i Tyskland, i dag findes 74 energineutrale ferieboliger. Sammen med vores partnere, leverandører og gæster prøver vi skridt for skridt at nå vores mål og inspirere til bæredygtighed.” siger Tanja Roeleveld, Sustainability Manager hos Landal GreenParks.

Vi vil inspirere vores 2,8 millioner gæster til at prøve en bæredygtig levemåde, når de er på ferie og derfor har tid og overskud til det. Vi hører og læser meget om bæredygtighed, men hvad betyder det for din egen hverdag og omgivelser?
Thomas Heerkens, administrerende direktør Landal GreenParks

Bæredygtig dialog

Ved åbningen af de nyrenoverede ferieboliger indgik deltagerne i en dialog om bæredygtighed med udgangspunkt i spørgsmål såsom: Hvordan stimulerer vi accelerationen af bæredygtighed? Hvordan kan virksomhederne involvere forbrugerne i arbejdet med at gøre Holland mere bæredygtigt? Hvordan kan erhvervslivet bidrage til bæredygtig levevis for hele den hollandske befolkning? Hvordan kan vi inspirere forbrugerne til selv at tage små skridt mod en bæredygtig hverdag?

Fra snak til handling

Til stede var bl.a. nogle af de helt store hollandske virksomheder inden for bæredygtighed og miljø, såsom: MVO Nederland, Gemeente Holten, Duurzaam Holten, WakaWaka, Dutch Green Building Council, Van Wijnen Recreatiebouw og samt en række andre leverandører og installationsvirksomheder. Fordelt på fem borde gik de i alt 40 deltagere i gang med en debat baseret på de fire spørgsmål. Ved slutningen af mødet blev de vigtigste resultater sammenfattet af Michel Schuurman, direktør for politik og økonomi hos MVO Nederland. ”Ved bordene var man enige om, at regeringen skulle påtage sig en større rolle, men at vi også som individer bør udvise mere initiativ ved ikke at vente på, at regeringen træffer foranstaltninger. Tiden til snak er forbi; nu skal vi handle. Regeringen, finansielle institutioner, installatører og kunder skal nu samarbejde. De store ambitioner for 2030 og 2050 bør opstilles i håndterbare, små trin, for at gøre det attraktivt for befolkningen.”