27
April
2022
|
14:09
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks donerer 20.000 træer til Plant et Træ-projekt i Aalborg

Fredag d. 22. april blev de sidste af i alt 30.000 træer plantet i en ny skov i Godthåb i Aalborg. De 20.000 træer er doneret af Landal Greenparks, som i 2020 indgik en 5-årig samarbejdsaftale med Plant et Træ, hvor ét træ bliver doneret for hver booking, Landal GreenParks får i en af deres danske ferieparker. De mange træer er blot ét af flere Plant et Træ-projekter, som Landal GreenParks støtter.

52 børn fra 1. klasse på Højvangsskolen stod klar med grønne fingre, da projektet i Godthåb under navnet ”1. klasse planter træer”, løb af stablen med taler fra blandt andre Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup Larsen og beplantning af de sidste træer af i alt 30.000 træer. 

Missionen er at øge biodiversiteten og lære børn om naturen
Netop involveringen af børn er en af grundene til, at Landal GreenParks har valgt at støtte Plant et Træ, der har plantet mere end 1,5 millioner træer rundt om i Danmark. 

”Vi har en mission om at styrke børns viden og læring om naturen og bringe vores gæster tættere på naturen. Plant et Træ er den perfekte samarbejdspartner for os, hvor vi sammen kan være med til at øge biodiversiteten i Danmark og bidrage til børns nysgerrighed på naturen omkring dem,” fortæller Kent Lodberg, Regional Marketing and Sales Manager hos Landal GreenParks. 

1,4 millioner kroner for et grønnere Danmark 
De 30.000 træer i Godthåb, hvoraf Landal GreenParks har doneret de 20.000 og Aalborg Kommune de resterende 10.000 træer, er blot et af flere projekter af Plant et Træ, som Landal Greenparks støtter. I 2020 var Landal GreenParks med til at opføre verdens største sommerfugleskov med 12.000 nye træer i Fredericia Kommune. Landal GreenParks har i alt støttet med cirka 1,4 millioner kroner.

Samarbejdet med Plant et Træ har desuden bragt en ”Naturjagt” til ferieparken Landal Rønbjerg, hvor børn og forældre kan gå på jagt rundt på parken efter viden om naturen med lærestof formidlet af Plant et Træ. Derudover har alle ferieparker i Danmark læringsbøger om naturen stående, som ligeledes er udarbejdet af Plant et Træ. 

Træerne følger generationerne
Plant et Træ er en nonprofit organisation, der siden 1988 har plantet træer i hele Danmark. Børns læring om naturen har været et fokusområde for organisationen i mange år:

”Vi mener, at alle børn, der starter i 1. klasse i Danmark, skal have mulighed for at plante et træ og samtidig gøre træerne og dét træerne kan til en del af undervisningen.  Vi har plantet træer i 33 år, og de børn, vi plantede træer sammen med i sin tid, er voksne i dag, men mange kan stadig tydeligt huske plantningsdagen. Nu ser de træerne vokse op, og på den måde er Plant et Træ en del af danske børns naturdannelse,” fortæller landsformand hos Plant et Træ, Jens Døssing. 

I Aalborg Kommune har de en meget ambitiøs målsætning om at plante træer på godt 60 hektar hvert år, hvilket i runde tal svarer til 250.000 træer. Lars Delfs Mortensen, Skov- og landskabsingeniør ved Aalborg Kommune er stolt af, at Aalborg Kommune bidrager til at gøre Danmark grønnere: 

”Overordnet set skal de mange træer sikre et bedre miljø, udvikle naturen og skabe rekreative muligheder. Skoven i Godthåb skal være med til at beskytte den lokale grundvandsressource, binde CO2 og samtidig give plads til mere natur i området.’’