Varde,
23
Marts
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

Landal Søhøjlandet grønstemples med Green Key certifikat

Østjysk feriepark modtager grønt prestige-certifikat

Landal Søhøjlandet i Gjern har netop modtaget den internationale turismebranches prestigefulde miljømærke, Green Key. Certifikatet er udstedt for ekstrahøje standarder inden for bæredygtig og grøn drift.

Den østjyske feriepark Landal Søhøjlandet har modtaget turismebranchens internationale miljømærkning, Green Key. Således er ferieparken i Gjern blandt landets to eneste, som kan bryste sig af den internationale grønstempling, der vidner om tårnhøje standarder inden for miljøhensyn og bæredygtighed.

”Vi er meget glade for Green Key-certifikatet, der jo er et udtryk for, at vi i Søhøjlandet går op i at levere gode ferieoplevelser med omtanke for miljøet og de naturlige omgivelser. Det er ikke et certifikat, man kommer sovende til, og derfor er det et skulderklap af de store, der samtidig gør det synligt for gæsterne, at man hos os kan holde ferie med grøn samvittighed,” siger Property & Maintenance Manager hos Landal GreenParks, Søhøjlandet, Bent Trier.

Landal GreenParks overtog ved årsskiftet både Søhøjlandet og de fire øvrige danske ferieparker i Dayz Resorts. Dermed tegner Landal GreenParks sig for i alt 86 europæiske ferieparker, hvoraf 75 nu har papir på det grønne fokus. Siden kæden i januar gik ind på det danske marked, er både Søhøjlandet og Rønbjerg i Nordjylland trådt op i den prestigefulde liga af Green Key-certificerede virksomheder i turismen.

Certifikaterne til de to jyske parker er et led i Landal GreenParks’ internationale miljøstrategi, der blandt andet sigter mod, at samtlige ferieparker senest i 2019 har modtaget det ærefulde miljøcertifikat.

”Vi lever både i og af naturen, og blandt andet derfor føler vi et kæmpe ansvar for at passe godt på den. Beskyttelse af miljøet er et område, der ligger vores danske gæster meget på sinde, og emnet får større og større tyngde. Så det er rart at have været om bord på det grønne tog fra start,” siger Sales & Marketing Manager hos GreenParks Danmark, Kent Lodberg.

Green Key stiller strenge krav til blandt andet affaldssortering og energibesparende tiltag såsom optimering af pumper og motorer, LED-belysning, blandingsbatterier og vandbesparende toiletter samt miljømærket rengøring og grøn energi. Ligeledes kræver Green Key løbende dokumentation for at sikre, at forpligtelser og krav forbliver overholdt.

Også Landal-parken Seawest nord for Varde står til at modtage det eftertragtede certifikat i løbet af foråret. Således vil de tre største af Landal GreenParks’ fem danske ferieparker snart være grønstemplede.

Om Landal GreenParks – ferie midt i naturen:

Landal GreenParks er Europas største ferieparkkæde og driver i alt 86 parker og 15.000 ferieboliger fordelt over ni europæiske lande. I Danmark tæller kæden ferieparkerne Rønbjerg, Søhøjlandet, Seawest, Grønhøj Strand og Ebeltoft, der tidligere hørte under Dayz Resorts. De fem parker er unikke og adskiller sig fra hinanden i faciliteter og oplevelser, men byder alle på badeland, varmt værtskab og masser af aktiviteter i naturen. Blandt kerneværdierne er ønsket om at give gæsterne en uforglemmelig ferie i grønne rammer, og for hele kæden gælder et stramt fokus på bæredygtighed. Ambitionen er, at Landal GreenParks inden 2030 skal være CO2-neutral. 95 procent af kædens parker er i dag grønstemplet af den internationale turismebranches førende miljøorganisation, Green Key.