Om Landal

Landal GreenParks

De flotteste feriemål, tæt på hjem og natur.

Landal GreenParks er den største hollandske eksklusive udlejningsvirksomhed af ferieparker i Holland og er internationalt toneangivende inden for management, administration og udlejning af ferieparker.

Landal er aktiv på mere end 100 feriemål i ni lande – Holland, Belgien, Tyskland, Danmark, Storbritannien, Østrig, Schweiz, Tjekkiet og Ungarn – og fører en ambitiøs europæisk ekspansionspolitik, som blev igangsat i 2020 med 17 nye ferieparker af høj kvalitet, og som fortsættes i 2021 med en tilsvarende vækst med nye og eksisterende feriemål i ind- og udland. Udvidelserne sker først og fremmest i Holland, Belgien, Tyskland og Storbritannien. Alle Landal GreenParks' parker ligger i de smukkeste naturskønne omgivelser. Natur, ro, plads og ferieparker af høj kvalitet er de vigtigste grunde til at gæster vælger et ophold på Landal GreenParks.

I øjeblikket tilbyder Landal GreenParks i alt 15.000 ferieboliger og 1.300 campingpladser. Årligt vælger mere end 2,2 millioner gæster en ferie på Landal GreenParks og foretager her 11,4 millioner overnatninger, med en gennemsnitlig opholdslængde på 5,2 nætter.

I 2020 opnåede Landal GreenParks en omsætning på 405 millioner euro, ca. 35 % mindre end i 2019, grundet forholdsreglerne ifm. corona på de forskellige markeder, hvilket betød, at mange parker midlertidigt måtte lukke helt eller delvist.

Under brandet Landal GreenParks hører også mærkerne: Hof van Saksen, Landal Ski Life, Landal Camping, Landal Business Line og Landal Makelaardij.

Landal GreenParks er selv en del af Awaze, den største udbyder af ferieparker og ferieboliger i Europa, hvor bl.a. de følgende selvstændige mærker er aktive: cottages.com, Hoseasons, Landal GreenParks, James Villa Holidays og Novasol. Takket være dette samarbejde ligger Landal GreenParks i spidsen i forhold til den internationale udvikling på markedet og nye projekter. Landal er europæisk markedsleder inden for ‘self-catered holidays’.

Landal markedsleder

Landal var markedsleder i Holland i 2019 og 2020 og formåede, ifølge sammenligninger foretaget af brancheforeningen RECRON, at realisere 11 % mere vækst end konkurrenterne.

Feriemarkedet bliver mere og mere konkurrencepræget, og føringen inden for digitalisering betyder, at Landal GreenParks har en fremragende markedsposition. Det er for Landal strategisk vigtigt fortsat at være aktiv og vise handlekraft i forhold til trends med hensyn til den teknologiske udvikling og digitalisering. Der arbejdes hele tiden på at optimere de forskellige websider, tilføje og forbedre funktionaliteter for brugere samt foretage forbedringer i bookingsprocessen for mobile apparater. Målet er ikke kun en bedre konvertering, men også at vælge den bedste præsentation for hver park for at inspirere gæsten.

Positiv indflydelse under coronakrisen

Den verdensomspændende coronakrise har i 2020 foranlediget en trend, hvor ferierejsende foretrækker at holde ferie tættere på hjemmet, helst i eget land, tæt på naturen og selvforsynende. Det forventes at denne trend vil fortsætte de kommende år. Den nuværende trend har samtidigt indflydelse på udviklingen og opførelsen af nye parker, hvor opmærksomheden i højere grad er rettet mod luksus, plads og privatliv. Der er stor villighed til at investere i fritidsboliger.

Bæredygtighed og klimaneutral i 2030

Landal GreenParks har et ambitiøst bæredygtighedsprogram og kommer hvert år tættere på sin målsætning om at blive klimaneutral i 2030. Ferieudbyderen investerer i grønne initiativer, projekter og partnerskaber og støtter biodiversiteten i naturen og ferieparkernes direkte omgivelser. Derudover koncentrerer Landal sig om at gøre energien på parkerne mere bæredygtig, bygge på en bæredygtig måde samt indføre en aktiv politik for genanvendelse og reduktion af affald.

Landal vil skabe uforglemmelige ferier med en positiv indflydelse på naturen, nærområdet, mennesker og klimaet. Alle Landals parker er certificeret med Green Key, miljømærket for bæredygtig turisme. I 2020 blev Landal for tredje år i træk udnævnt af Sustainable Brand Index til det mest bæredygtige brand inden for kategorien Travel & Leisure og fik en notering i top-10 på den overordnede rangliste. Se også: www.landal.nl/duurzaamheid/klimaatneutraal

Natuurmonumenten strategisk partner i 15 år

Landal GreenParks og Natuurmonumenten har allerede i de seneste 15 år haft et strategisk partnerskab og har i fællesskab udviklet mange succesfulde projekter, som fx diverse træplantningsbegivenheder, oplysning om naturen og en vilde blomster-kampagne (prisbelønnet med Sponsorring 2019), for at gøre opmærksom på biodiversitet i naturen. Landal er én af hovedsponsorene for OERRR, Natuurmonumentens børneprogram.I Tyskland kører lignende projekter med organisationen Nestwärme, og i Danmark er Landal involveret i udviklingen af Sommerfugleskoven.

I 2020 åbnede Landal Marker Wadden på hovedøen af øgruppen Marker Wadden, der er anlagt af Natuurmonumenten og Rijkswaterstaat (forvalter veje og vandveje i Holland). Landal udlejer her fire bæredygtige ø-huse, hvoraf hele fortjenesten gives tilbage til naturen. Det er Landals intention at forhøje antallet af feriemål i samarbejde med Natuurmonumenten.

Lige siden 2016 har Landal GreenParks sammen med brancheforeningen Recron, Hiswa og andre ferieudbydere haft en Green Deal med ministeriet for infrastruktur og miljø samt økonomiministeriet omkring frivillig reducering af kemiske bekæmpelsesmidler ifm. vedligeholdelse af udendørs arealer.

Investere i en fritidsbolig

Landal GreenParks udlejer ca. 15.000 ferieboliger. Størstedelen heraf er privatejet; det er investorer eller mennesker, som vil spare op til dårligere tider. De udlejer deres fritidsbolig via Landal GreenParks og modtager til gengæld et finansielt afkast og kan desuden selv benytte deres feriebolig i nogle uger om året. Landal GreenParks tager sig af udleje, parkdrift, administration og vedligeholdelse for boligejeren.

Når man investerer i en feriebolig på en park hos Landal GreenParks, vælger man høj kvalitet, en pålidelig udlejningspartner og en god belægning. På den måde udvikler afkastet sig også på længere sigt. At investere i Landal GreenParks betyder, at man investerer i naturen: ferieboligerne befinder sig altid på et unikt sted i naturen. Man investerer også i et bæredygtigt brand, som allerede tre gange i træk er blevet udnævnt til det mest bæredygtige rejsebrand i Holland af Sustainable Brand Index inden for kategorien ‘Travel & Leisure’.

Største formidler af ferieboliger

Det engagerede og professionelle team hos Landal Makelaardij (ejendomsmægler) har allerede i femten år rådgivet og vejledt omkring køb og salg af fritidsboliger, både med hensyn til eksisterende og nyudviklede Landal ferieparker.

Landal er fra 2021 den eneste andelshaver af De Vakantiemakelaar og er dermed den største formidler af fritidsboliger i Holland.

Landal GreenParks en autoritet inden for feriebranchen

Landal GreenParks har allerede siden 1954 været involveret i udviklingen og driften af ferieparker og har i løbet af årene opnået stor erfaring og ekspertise med hensyn til design og anlæggelse af ferieparker, ferieboliger, bekvemmeligheder og faciliteter. I orienteringsfasen blandt grundejere, projektudviklere og investorer er Landal en fremragende partner i ind- og udland.

Forbrugeradfærd i ind- og udland, den overtrufne Landal-database med millioner af profiler af ferievalg og -præferencer samt trendwatchers fra branchen sætter Landal i stand til at skabe fremtidens ferieparker. Landal fortolker forbrugerkravene som fx indkøbs- og stordriftsfordele, love og regler, erfaring inden for teknik og vedligeholdelse, koncepter for interiør og udendørs arealer, restaurationskoncepter samt innovative design på forskellige områder til projektbaserede initiativer.

Toneangivende restaurationskoncepter

Landal GreenParks hører til i toppen af den hollandske restaurationsbranche og bliver i branchens top-100 i fagbladet Misset placeret på tredjepladsen inddelt efter omsætning.

Landal GreenParks har i de seneste år investeret næsten 20 millioner euro i nye toneangivende koncepter, baseret på tilberedningen af friske, sunde og bæredygtige ingredienser fra lokalområdet samt at spise sammen. Under mottoet ‘Naturligvis spise og drikke sammen’ kan gæsterne nærmest smage naturen på deres tallerken, og oplever de den også i det rum, hvor de opholder sig med familien. Konceptet er, med lokale justeringer, skridt for skridt blevet udrullet på de ferieparker, som Landal selv administrerer i Holland, Tyskland og Danmark.

Under lukningen af spisestederne, som følge af coronareglerne, er der i 2020 foretaget denne omlægning

for fortsat at kunne tilbyde gæsterne et overraskende udvalg af mad og drikke med bl.a. et sortiment af foodbokse og frisklavede måltider, som kan nydes i ferieboligen. Gæster kan bestille disse online med den gratis Landal-app i en af de 75 nye webshops. Udbuddet blev også udvidet med bage- og madlavningsworkshops til ferieboligen.

Forbrugere har udnævnt Landal til den bedste inden for branchen, og Landal blev prisbelønnet med en Foodservice Award 2021.

Forankring i lokalsamfundet

Landal GreenParks arbejder tæt sammen med lokale erhvervsdrivende inden for fritidsbranchen i nærheden af parkerne, som fx cafeer og restauranter, butikker, museer og aktiviteter, og er også aktivt involveret i tilhørende reklameaktiviteter. Dette åbner for interessante muligheder inden for beskæftigelse og øger engagementet i forhold til parken. Gennem denne forankring i lokalsamfundet skabes en markant lokal sidegevinst.

Medarbejdere

Landal GreenParks' styrke ligger i medarbejderne, og på parkerne og på de forskellige kontorer i Holland, Tyskland og Danmark arbejder der ca. 3.000 medarbejdere.De sætter alle kræfter ind for at kunne tilbyde gæsterne en uforglemmelig ferie og for at kunne blive ved med at overraske og overstige forventningerne. Gæstfriheden er det vigtigste. Hver dag på ny. Ikke fordi de skal, men fordi de gerne vil.

Og det er netop lige det, som gør, at Landal GreenParks i årevis har adskilt sig fra andre udbydere.

Resultatet er, at gæsterne er så tilfredse, at de anbefaler familier og venner et ophold på Landal GreenParks, og at ca. 60 % af dem vender tilbage til den samme eller en anden af Landals ferieparker inden for tre år. Det viser sig desuden, at gæsterne massivt stemmer på Landal GreenParks ved forskellige afstemninger.

Ud fra kerneværdierne Personlig, Respektfuld og Pålidelig er der blevet fastlagt nogle virksomhedsprincipper, som udgør de grundlæggende aftaler om, hvordan der arbejdes og samarbejdes. Herunder hører emner som fx et sikkert og rart arbejdsmiljø, en pålidelig og transparent virksomhedsførelse, medarbejdernes eget ansvar samt en bæredygtig og engageret måde at drive virksomhed på. Et af emnerne er etisk adfærd; hvordan man skal omgås kolleger - og gæster - på en ærlig og retfærdig måde.

Awards og priser

Landal GreenParks' indsats på markedet går ikke ubemærket hen. Landal er toneangivende i branchen med hensyn til gæstekontakt og kundevenlighed. En håndfuld af de vundne publikumspriser og fagpriser:

2021: Sustainable Brand Index

2021: Foodservice Award

2021: Green Key-certificering af alle parker, det vigtigste bæredygtighedsmærke inden for fritidsindustrien

2020: Det mest bæredygtige rejsebrand i Sustainable Brand Index, inden for kategorien Travel & Leisure (for tredje gang i træk)

2020: Notering i top-10 af Mest bæredygtige rejsebrands

2020: Vundet 3 guldmedaljer og 4 sølvmedaljer hos Zoover, en webside med ferieanmeldelser.

2020: Vinder af DDMA Artificial Intelligence Hackaton

2020: Vinder af to priser som børneferieudbyder i kategorien ferieparker

XL og børneklubferier

2020: Betegnelsen topcamping hos ANWB (camping Landal Rabbit Hill)

2020: Best UK Family Holiday Company (i kategorien mellemstore virksomheder) for Landal GreenParks UK for de britiske ferieparker

2019-

2020 Vintersportstip for børn! Kvalitetsmærke 2019-2020 fra Kids Vakantiegids (børneferieguide)

2019 Gylden sponsorring for det fælles projekt mellem Landal GreenParks og Natuurmonumenten

 

www.landal.dk