15
September
2021
|
14:53
Europe/Amsterdam

Ferieparker hitter hos danskerne – booker feriehuse langt ind i efteråret

Mange danskere har igen i år holdt sommerferie i Danmark, og juli satte rekord for antallet af danske overnatninger i feriehuse*. Hos Landal GreenParks fortsætter booking-bølgen langt ind i efteråret, og ferieparkkæden kan se frem til en efterårsferie fyldt med ferieglade danskere, da flere hustyper allerede er meldt udsolgt.

På trods af en nedgang i udenlandske gæster under pandemien, har ferieparkkæden Landal GreenParks oplevet en god efterspørgsel på ophold i deres syv danske ferieparker fra danskerne over sommeren. En efterspørgsel der fortsætter, selvom efteråret står for døren. Ferieparkkæden kan allerede i september melde udsolgt for flere feriehustyper i efterårsferien og mange udsolgte weekender resten af året.

”Vi oplever en meget stor efterspørgsel fra danskerne lige nu, som ser ud til at fortsætte resten af året. Vi kommer formegentlig til at se ind i en udsolgt efterårsferie og mange udsolgte weekender de næste 3 måneder. Det varierer selvfølgelig fra park til park, men der er ingen tvivl om, at danskere for alvor har (gen)opdaget glæden ved at holde ferie i Danmark,” siger Kent Lodberg, Salg- og Marketing Manager hos Landal GreenParks i Danmark.

I perioden september til december 2021 kan Landal GreenParks konstatere en stigning på 40 % i danske bookinger sammenlignet med samme periode i 2020. Kigger man på tiden inden pandemien i 2019, er stigningen i bookede overnatninger for perioden på hele 47,5 %.

Forrygende dansk sommer
Også sommeren bød på rekordhøje tal, hvor markant flere danskere i år har lagt hovedet på puden i de danske ferieparker. Sammenlignet med sommeren 2019 har Landal GreenParks haft en stigning på 85 % i danske overnatninger og en stigning på 19 % sammenlignet med 2020.

”Det har været en fantastisk sommer med en enorm interesse fra danskerne for at holde deres sommerferie i en feriepark, hvor der er badeland, legeland og mange andre aktiviteter både inde og ude for familien. Men vi savner naturligvis de udenlandske gæster i vores danske parker, der holder ferie på andre tidspunkter end danskerne. Heldigvis kan vi se på søgningerne på hjemmesiden, at interessen igen er stigende i efteråret fra både vores tyske, hollandske og norske gæster,” siger Kent Lodberg.

Landal GreenParks, der åbnede deres første feriepark i Danmark i 2018, tæller i dag ferieparkerne Middelfart, Søhøjlandet, Rønbjerg, Seawest, Grønhøj Strand, Ebeltoft og Fyrklit.

*Kilde: Danmarks Statistik.