Den Haag The Netherlands,
17
Juni
2021
|
10:59
Europe/Amsterdam

Roompot og Landal GreenParks skaber en paneuropæisk organisation

• For sammen at danne det mest attraktive og mangfoldige ferietilbud i Europa

 Gennem et særligt stærkt udbud både langs kysten og inde i landet

• Springbræt til international vækst

Roompot og Landal GreenParks vil opbygge en paneuropæisk organisation, for at kunne tilbyde det mest attraktive og mangfoldige ferietilbud i Europa. Roompot har til hensigt at overtage Landal GreenParks fra dennes nuværende ejer Awaze, et porteføljeselskab i Platinum Equity. Transaktionen er underlagt gængse betingelser.

Europæisk stærk kombination

Selv om ferieparkudbydere ofte sammenlignes, er deres kvalitetsudbud meget forskellige og bemærkelsesværdigt komplementære. Landal GreenParks har fx opbygget en stærk portefølje med 100 ferieparker, hovedsageligt i Nord- og Centraleuropa, især i Belgien, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Ungarn, Holland, Østrig, Tjekkiet og Schweiz. Roompots anerkendte tilbud består i øjeblikket af mere end 200 parker og feriesteder i Central- og Sydeuropa, nemlig i Belgien, Tyskland, Frankrig, Holland og Spanien.

Den foreslåede overtagelse vil gøre det muligt for organisationen at tilbyde turister det mest varierede og attraktive paneuropæiske udbud.

På kysten, ved vandet, i skoven og i bjergene

Hvis man ser nærmere på Landal GreenParks og Roompots parktyper, vil man hurtigt bemærke, at begge organisationer er i stand til at charmere deres gæster med et meget varieret udbud på en lang række destinationer og altid med samme høje kvalitet.

Begge er også komplementære med hensyn til indkvarteringstype. Deres omhyggeligt udvalgte produktsortiment spænder fra rummelige campingpladser til luksuriøse designervillaer, og fra små huse til strandvillaer.

Ved at kombinere udbuddet fra begge organisationer vil gæsterne nu nyde det bredeste udvalg af ferietyper, fra en vidunderlig strandferie til en fantastisk skiferie, og fra smukke dage skoven til den uforglemmelige sommer i Sydeuropa.

Bæredygtig forstærkning og acceleration

Organisationen vil bygge på Landal GreenParkss erfaring med og viden om bæredygtighed for yderligere at styrke og fremskynde sine mål for bæredygtighed i forhold til blandt andet CO2- og affaldsreduktion.

Digitalisering og projektudvikling

Derudover vil Roompot bruge sin ekspertise inden for digitalisering og projektudvikling til at fremskynde udviklingen af ​​Landal GreenParkss nuværende lokationer.

Entusiasme fra begge bestyrelser

Bestyrelserne hos Roompot og Landal GreenParks er entusiastiske over udvidelsen af den paneuropæiske organisation, der nu tilsammen vil have omkring 300 parker og 32.000 overnatningsmuligheder i 11 lande. 

Jurgen Van Cutsem, CEO for Roompot og kommende CEO for den samlede organisation, er yderst glad for den foreliggende overtagelse. "Landal GreenParks er en toneangivende spiller på markedet, der har leveret stærke resultater og har sammensat en meget attraktiv portefølje. Vi ser et betydeligt internationalt vækstpotentiale i den fælles udvikling af vores aktiviteter som udvikler, operatør, udlejer og sælger af feriehuse, -parker og -destinationer. Jeg vil gerne takke Dirk for hans store resultater de seneste år hos Landal GreenParks. Sammen med hele Roompots team vil jeg hermed gerne byde alle fremtidige kolleger fra Landal velkommen. Jeg ser frem til den videre udvikling af vores organisation med hospitality og bæredygtighed som afgørende hjørnesten. På dette meget fragmenterede europæiske marked er der ingen organisationer, der tilbyder gæsterne den samme kvalitet og service uanset hvor i Europa, de rejser hen. Med vores kombinerede tilbud kan vi nu tilbyde et hidtil uset attraktivt, varieret og bæredygtigt ferieprodukt med en fast høj kvalitet i hele Europa. Vores gæster og alle feriegæster har generelt brug for en udbyder, der kan opfylde deres behov for sikkerhed. "

Dirk Anbeek, CEO for Landal GreenParks, fortæller: "Jeg er meget stolt over, hvordan vi har kunnet styrke Landal yderligere i de sidste tre år. Landal GreenParks har allerede kunnet udmærket sig med hensyn til bæredygtighed og gæstfrihed, men er også vokset betydeligt kommercielt. Endvidere har der været en hurtigt voksende internationalisering og ekspansion med destinationer af højeste kvalitet. Jeg vil gerne takke Platinum Equity og alle kollegerne hos Landal og Awaze for de seneste års kæmpe indsats fantastiske resultater. Vi tror på en videre udvikling af Landal og en forstærkelse af samarbejdet med vores udlejningsmuligheder ved at gå sammen med Roompot. Jeg er begejstret for kombinationen og ser frem til en succesfuld fremtid for alle parter.”

Flere kontorer i Europa

Med oprettelsen af ​​den store paneuropæiske organisation ønsker organisationen at fastholde den regionale spredning af medarbejderne og at få mest muligt ud af alle de mange internationale talenter. Organisationen vil derfor have flere kontorer i Holland og være repræsenteret i udlandet via regionale kontorer.

Roompots erhvervelse af Landal GreenParks er underlagt underlagt de almindelige betingelser. Både Roompot og Landal GreenParks har startet en konstruktiv rådgivningsproces med begge hollandske erhvervsråd. De involverede parter kommunikerer ikke om de økonomiske forhold.

Nøgletal

 

Roompot

Landal GreenParks

Antal parker og feriesteder

214

120

Antal ferielejligheder og campingpladser

Godt 17.000

Godt 16.300

Antal tilbudte lande

5

BE, DE, ES, FR, NL,

9

AT, BE, CH, CZ, DE, DK, HU, NL, UK,

Antal overnatninger

13 millioner

11,4 millioner

Antal medarbejdere

2.100

3.000